Szilke Keramia

 

Szilke Keramia Pottery Forms Europe


Szilvia Kendli is geboren in 1976 en woonachtig in Gödöllő dicht bij de hoofdstad van Hongarije. Al van kinds af aan is ze geïnteresseerd in keramiek, maar het leven stuurde haar eerst in een andere richting.

Sinds enkele jaren heeft ze de weg richting klei weer gevonden. Ze heeft na 4 jaar haar studie in de richting keramiek met succes afgerond. Vakkennis en onderricht in het beroep dat je uitoefent vind ze zeer belangrijk. Daarom is ze haar docenten bijzonder dankbaar voor alle kennis die ze tijdens haar studie vergaard heeft. 

Ze maakt vooral culiniar keramiek (kopjes, bordjes etc.) die ze zowel hoog als laag stookt. Ze maakt gebruik van handvorm technieken, het werken op de elektrische draaischijf en zelfs de giettechnieken. Ze maakt haar eigen gipsen mallen die ze gebruikt voor porselein gieten.

Omdat keramiek een zeer breed scala aan mogelijkheden biedt blijft ze zichzelf verder onderrichten en ontwikkelen. Waarbij ze de laatste tijd vooral geïnteresseerd is geraakt in het zelf mixen van glazuren en de verschillende brandtechnieken.

In 2020 heeft ze haar eigen studio ingericht waar ze eindelijk de kans heeft om onafhankelijk van anderen haar eigen richting in te gaan en eigen werk te creëren. Workshops worden georganiseerd bij voldoende interesse. 

Haar werk is te koop in galleries, ambachtelijke winkels en coffee shops, maar er zijn natuurlijk ook veel mensen die direct naar de studio komen om daar haar keramiek te kopen. Szilvia houdt van de verkopen via koffieshops en bakkerijen omdat elk bordje of kopje de stijl van de koffieshop of bakkerij weergeven. Het afstemmen en harmoniseren van haar stijl met de visualisatie van de klant geeft een extra dimensie in haar werk.

Szilvia houdt er van om deel te nemen aan de ambachtelijke markten die om de anderste weekend worden georganiseerd zodat ze in een vriendelijkere en natuurlijke omgeving in contact kan komen met haar klanten om ze zo een beter te leren kennen.

Szilvia is altijd geëerd als mensen haar keramiek en werk kopen. Haar webshop is in de maak, ze hoopt haar werk er binnenkort aan te kunnen bieden. Op dit moment is aankoop via Facebook en Instagram ook mogelijk.

 

 

 

 

© 2020 - 2023 potteryformseurope | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Our prices are including VAT - for NON EU countries the VAT and transport costs will be (re)calculated at the checkout of your order