Even voorstellen onze nieuwe distributeur De Hazelaar te Soest

Item 1 of 1

In Maart 1971 stopt in Soest de bronsgieterij van de gebroeders joosten en start Jan Hazelaar zijn eigen bronsgieterij / annex winkel in beeldhouwmaterialen.

Vanaf 2003 ontwikkeld de winkel zich meer en meer als een art supply, een bijzondere speciaalzaak voor beeldhouwers, kunstambachten, restauratie en hobby. De gereedschappen en materialen worden en materialen worden wereldwijd ingekocht en verkocht. In overleg met kunstenaars worden speciale modelleermassa’s ontwikkeld en de Hazelaar wordt toonaangevend op het gebied van alle benodigdheden voor de beeldhouwkunst met een breed scala aan produkten voor alle 3D-disciplines. Eén van de eerste klanten was onze voormalig koningin Beatrix, en nog steeds vaste klant bij de Hazelaar. Naast natuursteen, keramiek en keramische materialen, glazuren, boetseermaterialen en -gereedschap, vergulden, alles voor metaalgieten, kunststofbewerking, houtsnijden, smeden, gipstechnieken, atelierinrichting en afvormen. Daarnaast vind je in de winkel ook en schat aan boeken over kunst, kunstenaars en ambachtelijke technieken.

Door de jaren heen, maar vooral vanaf 2018 komen workshops en thema dagen centraal te staan. Naast het leveren van materialen wordt de Hazelaar een begrip onder kunstenaars. Een plaats die geschikt is voor iedereen en waar men kan kennismaken met een specifiek ambacht. De workshops worden geleid door vakmensen en ambachtslieden.

Nadat zij vorig jaar hun 50-jarig jubileum vierden als eigenaren van de Hazelaar ART SUPPLIES is het voor Jan Hazelaar & Ali van den Berg nu tijd voor een stapje terug. Na een werkzaam leven willen zij gaan genieten van een welverdiende rust. Per 1 september 2022 hebben Jan & Ali, die beide de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels ruim zijn gepasseerd, zich teruggetrokken uit het bedrijf en zal de Hazelaar verder gaan met een nieuwe eigenaar.

De in België welbekende en gerenommeerde firma voor beeldhouwers en keramisten Colpaert van Leemputten, gaat de teugels overnemen. Joop de Wit, Loek van den IJssel en Daan Westendorp blijven aanspreekpunt; alsmede Ineke Smink die bij de Hazelaar al jaren de administratie voert. Ook de naam de Hazelaar ART SUPPLIES blijft gehandhaafd, alsmede de alom bekende en overzichtelijke webshop: www.hazelaar.nl.

Naast de brede range aan gereedschap en materiaal voor de beeldend kunstenaar, restaurateur & hobbyist is er vooral op het gebied van keramiek een uitbreiding van het assortiment te verwachten. Maar ook voor alle andere disciplines zoals steen/steenhouwen, malmaterialen, kunststoffen, gipstechnieken, houtsnijden, atelierinrichting  etc. etc. blijft de Hazelaar ART SUPPLIES het adres voor professionele en accurate leveringen.

Natuurlijk zal ook in de toekomst genoten kunnen worden van de inspirerende tentoonstellingen van de NKvB (Nederlandse Kring van Beeldhouwers), alsmede van de gratis toegankelijke beeldentuin. Ali & Jan, nog steeds actief betrokken bij kunststichting HazArt, staan hier borg voor.

 

 

© 2020 - 2024 Pottery Forms Europe | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore

Our prices are including VAT - for NON EU countries the VAT and transport costs will be (re)calculated at the checkout of your order